Hatékony Hyper-V biztonsági mentési stratégiák listája

Gyakori Hyper-V biztonsági mentési stratégiák

A Hyper-V virtuális gépek biztonsági mentése egyszerű lehet; azonban a dolgok bonyolulttá válhatnak, a ttól függően, hogy a beállítás.

A Hyper-V számos gyakori vész-helyreállítási forgatókönyvet ismertet:

Biztonsági másolatot készíteni a virtuális gépekről, és őrizz meg egy biztonsági mentési előzményeket. Például, biztonsági másolatot minden este, és tartsa az elmúlt 7 nap
    Az ügynök nélküli biztonsági mentésnek nevezett élő biztonsági mentések és offline biztonsági mentések (gyors vagy meleg biztonsági mentések)
    Mentett állapotbiztonsági mentések (biztonsági mentések rögzítése)
    A virtuális gépbelsejében készített biztonsági mentések (ügynök biztonsági másolata)
    Élő Hyper-V VM replikáció

A gazdagépről készített biztonsági mentések
Élő Hyper-V biztonsági mentések

Élő biztonsági mentések, amit a legtöbb felhasználó akar. Az élő biztonsági mentéseket a Hyper-V és a VSS, a Microsoft Windows XP és újabb verziók kötetárnyék-szolgáltatása biztosítja.

A régebbi operációs rendszerek nem szállítanak VSS-t, ezért nem kompatibilisek az élő biztonsági mentési eszközökkel.

Az élő biztonsági mentések megfelelő működéséhez a következőkre van szüksége:

VSS képes fogadó operációs rendszer és a VSS megfelelően működik. (Windows Server 2008 és újabb verziók)
    VSS képes vendég operációs rendszer. A virtuális gépeknek Windows XP vagy Server 2003 vagy újabb operációs rendszert kell futtatniuk. Egyes Linux-változatok a gazdaoperációs rendszer verziójától függően támogatottak lehetnek.
    Minden virtuális géphez telepítenie kell a legújabb Hyper-V integrációs szolgáltatásokat
    NTFS fájlrendszert kell használnia
    Elegendő RAM-mal és lemezterülettel kell rendelkeznie (10 GB lemezterület telke és legalább 1 GB RAM)
    Szüksége van egy elég nagy VSS tárolóterület. Használja a VSSUIRUN-t. EXE vagy vssadmin a 10 GB feletti korlátozás nélküli vagy magas határértékek beállításához a problémák elkerülése érdekében

A biztonságimásolat-készítő alkalmazás kezdeményezi a folyamatot, és bevonja a Windows, a Hyper-V és a VSS. A biztonsági mentési jel is levan küldve a virtuális gép. A virtuális gép VSS ezután aktiválódik, és értesíti a virtuális gépen belüli összes szolgáltatást, amely képes lehet kezelni a VSS-kérelmeket. Ezután a biztonsági mentés egy gyakorlatilag fagyasztott, alkalmazás és a virtuális gép konzisztens állapotának összeomlásán keresztül történik, míg a virtuális gép megszakítás nélkül továbbra is működik.

Offline virtuális gépek biztonsági mentései

Az offline virtuális gépek biztonsági mentései nagyszerűek, ha nem rendelkezik VSS-kompatibilis szolgáltatásokkal vagy operációs rendszerekkel. Hanem azért is, mert offline biztonsági mentések néha "jobb". Minden szolgáltatás le állításához szükséges, beleértve a virtuális gép operációs rendszerét is. A biztonsági mentés ezután veszi, és a virtuális gép elindul újra. Ez biztosítja, hogy a virtuális gép rendszeres időközönként indítható legyen; azonban a szükséges állásidő számos beállításban problémát jelenthet.

A virtuális gépek újraindítása jó, mert törli a Windows és a rendszer más hőmérsékleti területeit, és biztosítja, hogy a virtuális gép ténylegesen indítható legyen. Előfordulhat, hogy a VHD-k megsérülnek, vagy vírus- vagy szoftverhiba okozhat problémákat a rendszerindítási eljárással kapcsolatban. Ha a biztonsági mentések mindig élőben, és a virtuális gép soha nem újraindul, a hibák soha nem jelennek meg, és észrevétlenmarad.

Ezenkívül sokszor a rendszergazda nem tudja, hogy vannak-e VSS-kompatibilis szolgáltatások a virtuális kiszolgálón.

Ilyenek például a következők:

Microsoft Access
    Mysql
    Saját adatbázisok és egyfájlos adattárelrendezések

Mentett állapotbiztonsági mentések

Mentett állapot az, amit a Microsoft feltalált, hogy képes legyen némileg hasznos biztonsági mentések (általában) minimális adatvesztés a nem VSS-kompatibilis operációs rendszerek, ezek a következők:

A legtöbb Linux-változat Windows Server 2008 / R2 és 2012 gazdakiszolgálókon
    Windows Server 2000 és régebbi
    Modern Windows-verziók régi vagy nem létező Hyper-V integrációs szolgáltatásokkal

Ha a virtuális gép nem rendelkezik egy naprakész Hyper-V integrációs szolgáltatás telepítése lesz mentési mentett állapot módban.

Mentett állapot biztonsági mentések is elvégezhető (a döntés a Hyper-V Management, nem a biztonsági másolat alkalmazás), ha:

Nincs elég erőforrás (RAM, mint abban az esetben, erősen töredezett RAM)
    A virtuális gép operációs rendszer egy rendszerindítási vagy leállítási folyamatban van

Élő Hyper-V VM replikáció

A virtuális gépeket az egyik kiszolgálóról a másikra replikálhatja, és a biztonsági mentésverzió-verziók használatával a korábbi verziók X számát is megtarthatja. Ahelyett, hogy a virtuális lemezek tömörítése és deduplikálása helyett, akkor lehet másolni, ha a VSS hozta őket egy összeomlás és alkalmazás-konzisztens állapotban. A helyreállítási kiszolgálón bármikor elindíthatja őket, amikor szüksége van rájuk, mivel a virtuális lemezek natív formátumban vannak, és készen állnak az indításra.

A virtuális gépbelsejében készített biztonsági mentések (ügynök biztonsági mentése)

Egyes forgatókönyvek biztonsági mentések kell venni a virtuális gépen belül:

Olyan VSS-kompatibilis operációs rendszert használ, amelyről nem lehet élőben biztonsági másolatot adni a gazdagépről, például Linuxvagy Windows Server 2000
    Közvetlenül csatlakoztatott tárolót használ a virtuális gépen belül, például iSCSI vagy csatlakoztatott partíciót, amely fizikai a gazdagépszámára

Egy másik megoldás, hogy mindkét stratégiák dolgozni

A Granulal Backup for Hyper-V egy innovatív funkció, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy hozzáférjenek a virtuális gépeken belüli fájlokhoz a gazdagépről. A virtuálisgép-mappák élő biztonsági mentését anélkül is elvégezheti, hogy szoftvert telepítene a virtuális gépeken, ha a virtuális gép virtuális lemezei elérhetők az állomásról. Tekintse meg ezt a hyper-V és VMware biztonsági mentési megoldást.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések