Hyper-V CSV biztonsági mentés: Mit kell figyelembe venni a virtuális gép biztonsági mentések?

A következő pontokat kell figyelni, amikor biztonsági mentést a Hyper-V virtuális gépek csvv-k.

1. A BackupChain legújabb verzióját kell használni
2. Minden VM fájlt ugyanahhoz a CSV-hez kell menteni
3. A biztonsági mentést csak a Hyper-V lapon keresztül szabad elvégezni. csak a rendszeroperációs rendszert és opcionálisan adatlemezeket is tartalmaznia kell.
4. Ha valószínű, hogy a virtuális gépek más csomópontokra kerülnek, az automatikus kijelölési funkciót kell használni ahelyett, hogy a virtuális gépeket a listából választaná ki: A sebességkorlát aktiválódik, amikor a fürt beállítás be van állítva a feladat létrehozásakor. Ez növelhető vagy kikapcsolható, ha biztos abban, hogy a CSV-felügyeleti forgalom 100%-ban elszigetelt, és nem befolyásolhatja a biztonsági mentési forgalom és más adatátvitel. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a szívverések nem érkeznek meg időben, és a Hyper-V teljesen kikapcsolja a csomópontot

Mint minden Hyper-V biztonsági mentések, attól függően, hogy a fogadó és a vendég operációs rendszer, előfordulhat, hogy a Hyper-V "diák" egy kis ellenőrzőpont röviddel a biztonsági mentés, amely törlődik után azonnal az init fázisban. Ez az ellenőrzőpont-fájl a biztonsági másolat mappáiban * formában jelenik meg. AVHDX. Ezenkívül más AVHD / X-et is talál a biztonsági mentési mappákban, ha a virtuális gép más ellenőrzőpontokkal rendelkezik.

Azt javasoljuk, hogy az ellenőrzőpontokat ne használja, és ha használja őket, csak rövid ideig használható. Ellenőrzőpontok használatakor vannak figyelembe vemveszve bizonyos hátrányok és kockázatok is. A BackupChain részletes helyreállítása csak VHD / X alapon működik. Az ellenőrzőpontok nem vizsgálhatók meg ezzel a funkcióval, azaz nagyobb valószínűséggel van szükség a teljes helyreállításra, ha a kívánt fájlok nem találhatók meg a fő virtuális merevlemez-fájlban. Amikor létrehoz egy ellenőrzőpontot a Hyper-V-ben, a virtuális merevlemez le fagy (és a korábbi ellenőrzőpontok is), és egy új AVHD/X jön létre. A virtuális gépen belüli összes változás a jövőben az AVHD-hez lesz szektoralapon. Az ellenőrzőpont törlésekor az AVHD-k tartalmát egyesíteni kell a szülő virtuális merevlemezsel, ami eltarthat egy ideig.

A hátrányok a nagyobb összetettség és a lassabb állomások és a hálózati hozzáférés. A kockázatok lehetséges adatvesztés, már több hiba volt a Hyper-V-ben, ami teljes veszteséghez vezetett. Néhány kockázatos fázis maradt, például az egyesítési folyamat, amikor egy ellenőrzőpont törlődik, vagy ha a VHD-hivatkozások vannak beállítva, amikor ellenőrzőpontok jönnek létre. Ha például a rendszerről biztonsági másolatot készül, vagy áramkimaradás van, a CSV memóriája is elkülönül, és emellett érinti, fennáll az adatsérülés veszélye. A Microsoft természetesen javította a VHDX formátumot a kockázatok csökkentése érdekében, de a virtuális merevlemezek minden bizonnyal nem 100% -ban védettek a korrupció ellen minden okból.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések