Az adatvesztés kockázatának csökkentése

Természetesen a biztonsági mentőszoftverek fő funkciója az adatvesztés lehető legnagyobb mértékű megelőzése. Jó érzékkel kell rendelkeznie az adatvesztés összes gyakori kockázatát illetően, mivel az adatvesztés legtöbb formája megelőzhető.
Ezek az adatvesztés néhány tipikus oka:
- Tűz.
- Viharok.
- Árvizek.
- Szoftverhibák és -hibák, beleértve az operációs rendszert is.
- A felhasználók véletlen törlése.
- A merevlemez meghibásodása: a fej összetörése, tönkremenetele stb. A merevlemezek várható élettartama általában két év alatt van.
- Vírusok, zsarolóprogramok és rosszindulatú programok okozta károk.
- Statikus kisülés. Például 40% alatti alacsony páratartalmú napokon és az irodában elhelyezett szőnyegeken. A porszívók és más eszközök is statikusan feltöltődhetnek. Legyen ezzel tisztában, ha számítógép közelében tartózkodik.
- Páratartalom és páralecsapódás. Az ideális szintet 40% és 60% között kell tartani. A magas páratartalom páralecsapódást okozhat. A száraz szintek károsíthatják az elektronikus alkatrészeket.
- Villámcsapás okozta áramütés az épület vagy a villanyvezetékek közelében lévő külső szerkezetekbe.
- Villámcsapás vagy az ugyanabban az irodában vagy háztartásban csatlakoztatott elektromos készülékek meghibásodása által okozott elektromos túlfeszültség.
- Vízkár. Tűzoltók, árvíz vagy egyéb szivárgás.
- Hőmérséklet. Ne tegye ki a számítógépeket 15 Celsius-fok (60 Fahrenheit-fok) alatti vagy 27 Celsius-fok (80 Fahrenheit-fok) feletti hőmérsékletnek, mert az elektronikus alkatrészek túlmelegedhetnek. Az alacsony hőmérséklet kondenzációhoz vezethet.
- Mechanikai sokk. Például a notebookot leejthetik, vagy az asztali számítógépet véletlenül megüthetik, miközben a merevlemezek pörögnek.
- Mágneses mezők. A régebbi tévékészülékek vagy vezetékek által okozott mágneses mezők károsíthatják a merevlemezek belsejében lévő érzékeny lemezeket vagy az alaplapok elektronikus alkatrészeit.
- Hiányos adatátvitel. Például az adatok átmásolása egy új számítógépre, és a felhasználók nem veszik észre, hogy az átvitel nem volt teljes.

A biztonsági mentőszoftverekről további információkat ebben a cikkben talál

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések