Biztonsági mentési stratégiák nagy VM-ek számára deduplikációval és anélkül

Ez a biztonsági mentési megoldás számos lehetőséget kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan több, egyszerre használható biztonsági mentési stratégiát valósítson meg.
Ha nagyon nagy fájlokkal van dolga, mondjuk egy 1,6 TB-os Hyper-V VHDX a legnagyobb, akkor a visszaállítási időkkel is számolnia kell.
Egy átlagos modern merevlemez és szerver 50 MB/mp és 100 MB/mp közötti feldolgozási sebességet biztosít RAID használata nélkül.
Egy 1,6 TB-os fájl visszaállításához tehát 1677721,6 MB -> 4,7-9,5 órára lenne szükség, függetlenül attól, hogy a visszaállítás hogyan történik.

A külső merevlemez használata mentésfeldolgozás nélkül (nincs deduplikáció, nincs tömörítés) azzal az előnnyel jár, hogy a VM-eket szükség esetén közvetlenül a külső meghajtóról lehet indítani.
Ez a stratégia megkíméli Önt attól, hogy egy 1,6 TB-os VM esetében 5-10 órát kelljen visszaállítani.
Mivel azonban minden stratégiának van hátránya, ennek a stratégiának minden egyes VM biztonsági mentéshez 1,6 TB-ra van szüksége; ezért nem tarthat túl sok biztonsági másolatot. Ha egy hétre visszamenőleg is vissza akarja állítani a fájlokat, akkor 7 * 1,6 TB = 11,2 TB tárhelyre lenne szüksége egyetlen VM-hez!

Természetesen a legtöbb felhasználó ezt nem engedheti meg magának, és hibrid rendszert választ.

Itt van, hogyan állítaná be:
#1: Állítson be egy feladatot, amely minden este egy teljes, tömörítetlen, feldolgozatlan biztonsági mentést ír egy dedikált merevlemezre. Így mindig vissza tudsz menni és azonnal elindíthatod a VM-et, ha szükséges. Azonban legalább 2 teljes biztonsági mentésnek elegendő helyre van szüksége a merevlemezen, mivel a szoftver nem törli a régi biztonsági mentést, amíg az új biztonsági mentés be nem fejeződik.
#2: Állítson be egy második feladatot, amely a deduplikációt és a közepes tömörítést használva egy másik merevlemezt célozza meg. Ezt a feladatot úgy kell beállítani, hogy egy vagy több heti biztonsági mentést tartson meg. Ezt tárolási szempontból megengedheti magának, mivel deduplikált és tömörített. Ez a stratégia az 1,6 TB-os adatmennyiség nagyjából 50%-át használja fel a kezdeti teljes biztonsági mentéshez (feltételezve, hogy a VHD valóban teljesen ki van használva), majd körülbelül 5%-át minden egyes napi növekményhez.

Alapvetően a 2. feladatot használná a hosszú távú helyreállítási tároláshoz, az 1. feladatot pedig az azonnali helyreállításokhoz, amikor gyorsan kell teljes helyreállítást végezni.
Akárhogy is, úgy tűnik, hogy még a 2. feladat 2. forgatókönyve esetén sem lesz elég nagy egy 2,7 TB-os merevlemez az összes adat tárolására.

Kereshet nagyobb USB-meghajtókat, vagy beállíthat egy kis Windows hálózati kiszolgálót több 2,7 TB-os meghajtóval, amelyeket szoftveres RAID-rendszerben egyesíthet. Ez nagyszerű és gazdaságos módja a tárhely bővítésének.
A nem Windows-t és NTFS-t belsőleg használó NAS-dobozok problémákat okozhatnak a nagy fájlméretek, a hosszú hálózati kapcsolatok és a 240 karaktert meghaladó mély elérési utak esetén.
Minden egyes NAS-doboz más és más, ezért eseti alapon kell megvizsgálni, hogy alkalmas-e vagy sem. A Windows Storage Server operációs rendszert használó NAS-rendszerek drágábbak, de biztos lehet benne, hogy a Microsoft szabványoknak megfelelő tárolót kap, amely nem okoz problémát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések