A FastNeuron, a biztonsági mentési szoftverek innovátora és felhőszolgáltatója, bemutatja ingyenes Ransomware útmutatóját

Baltimore, MD. A FastNeuron, az Acronis és a Veeam vezető szerver backup szoftver megoldása, amely világszerte az Acronis és a Veeam versenytársa, új ingyenes útmutatót mutatott be a zsarolóvírusok megelőzéséről. Az útmutató különböző zsarolóvírus-megelőzési technikákat tartalmaz, és kifejezetten az informatikai rendszergazdákat és a kapcsolódó személyzetet célozva jelent meg. Melissa Weekley, a FastNeuron marketing menedzsere kifejtette: "Az elmúlt hónapokban megugrottak a zsarolóvírus-támadások. A ransomware évente több milliárd dolláros kárt okoz, és nem csak a kiberbiztonsági szakembereket érinti. Az informatikai rendszergazdáknak óvintézkedéseket kell tenniük, és új útmutatónkban konkrét tippeket és stratégiákat ismertetünk a védelem jelentős szintjének eléréséhez."
Az újabb támadások, amelyek a felhőfiókokban tárolt adatokat is érintik, egyre aggasztóbbak. "Sajnos az emberek azt hiszik, hogy a fájljaik csak azért vannak biztonságban, mert a fájlszerverekről a felhőben készül biztonsági mentés, pedig az adatvesztés lehetősége még nagyobb lehet" - magyarázta tovább. "A népszerű felhőszolgáltatások valójában a kiberbűnözők egyik fő célpontja. Sok ügyfél azért vált át a mi megoldásunkra, mert a korábbi biztonsági mentési megoldásuk lehetővé tette a fertőzött fájlok replikálását a felhőfiókjukba, így az eredetiek elvesznek. Vagy más esetekben a bűnözők be tudtak jelentkezni a felhőrendszerükbe, és megfertőzték az összes benne lévő fájlt. A zsarolóvírusokra vonatkozó útmutatónk számos stratégiát ismertet, amelyeket az informatikai személyzet alkalmazhat a rosszindulatú szoftverek okozta adatvesztés kockázatának csökkentése érdekében."
További zsarolóvírus elleni védelmi stratégiát jelent a FastNeuron valóban megváltoztathatatlan felhőalapú tárolása, amely teljesen elszigetelt az ügyfél online fiókjától. Például olyan felhőalapú támadások esetén, amelyeket egy bűnöző vagy elégedetlen alkalmazott hajt végre, aki teljes mértékben ellenőrzi az ügyfél fizikai infrastruktúráját, például hozzáfér a bejelentkezési adatokhoz és a dekódoló kulcsokhoz, a vállalatok a megváltoztathatatlan felhőadataikhoz való hozzáféréssel akkor is visszaállíthatják teljes adatállományukat, ha a helyi tárolójuk és a felhőfiókjuk egyszerre került veszélybe.
Különböző zsarolóvírus-megelőzési stratégiákat tárgyal az útmutató, amely kérésre elérhető a BackupChain alábbi címén.

https://backupchain.net
https://backupchain.fr
https://backupchain.de
https://backupchain.es
https://backupchain.it
https://backupchain.gr
https://backupchain.nl
https://fastneuron.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések