Drága a Veeam? Az biztos!

Jogos, rájöttél, hogy a Veeam nagyon drága. én sem jutnék más következtetésre az árlistájukat nézegetve. Akkor mi a megoldás? Nem titok, hogy a Veeam az évek során egyre magasabb profitra törekedett. Az a hír járja, hogy megpróbálják felvásárolni őket, ezért akarnak "szép eladási számokat". Akárhogy is, az örökös licencekről a szoftver mint szolgáltatás 'bérlésre' való áttérés tipikus kísérlete a látszólag orosz cégnek, hogy növelje a profitrátát....és minden évben feleslegesen ürítse ki a zsebeinket.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mivel a demokrácia elleni háborúnak vagyunk tanúi, nem hiszem, hogy a nehezen megkeresett pénzünket (vagy a cég költségvetését) egy orosz cégbe kell pumpálnunk, és ezzel közvetve támogatnunk kell egy diktátort, aki előbb-utóbb talán közvetlenül is veszélyezteti hazánkat.

A BackupChain egy nagyszerű alternatívája a Veeamnek, mert egy örökös licencű biztonsági mentési megoldást kínál, 100%-ban Made in USA. A tényleges licencköltség pedig általában jóval kevesebb, mint amit a Veeamre költene egy év alatt. A BackupChain nagy előnye, hogy bármilyen típusú tárolót használhat, és nyílt szabványos formátumokat használ a biztonsági mentések tárolására, ahol csak lehetséges. Sok SaaS-eszköz ennek az ellenkezőjét teszi: szabadalmaztatott biztonsági mentési formátumokat hoz létre, így Önnek folyamatosan fizetnie kell a szoftverért, csak azért, hogy hozzáférhessen a saját biztonsági mentéseihez!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések